Lv 3
Roslagens Luftvärnsregemente

 

Lv 3 portalsida

Aktiviteter på gång

Lv 3 bildsida

 

Ännu en seger i Pampas Night 2006

Pampas Night är en tävling i nattorientering i Karlbergsparken, som från början var en intern tävling för kursavdelningarna på Krigsskolan Karlberg.

I början på 1980-talet inbjöds företag och militära förband i Stockholm att delta. I dag består tävlingen av fyra olika klasser:
- Klass A: kursavdelningarna på Karlberg,
- Klass B: militära förband och staber,
- Klass C: civila lag,
- Klass D: högskolor.

Tävlingen har blivit något av en tradition för orienterare i Stockholmstrakten, och i år var hela fyrtio lag anmälda till start. Lagen består i dag av tolv löpare. Antalet har varierat lite under åren.

Lv 3 har deltagit i den militära klassen mellan 1990 och år 2000. Sedan förbandet avvecklades har Lv 3 varit med och tävlat i kamratföreningens regi. Vi har haft stora framgångar genom åren. Mellan 1995 och 2000 vann Lv 3 den militära klassen och 1998, 1999 och 2000 vann vi också hela tävlingen. Från år 2001 tävlar vi i den civila klassen, där det är det hårdaste motståndet. De senaste tre åren deltar vi med tre lag, "Kanonerna", "Raketerna" och "Still Alive". Även de senaste åren har framgångarna varit stora, tvåa år 2001 och 2004. Segrar år 2003, 2005 och även nu i år.

Årets tävling genomfördes den 18 oktober i Karlbergsparken. Våra duktiga pensionärer, Torsten "Skepparn" Eriksson, Bengt Tapper, Berndt Averland och Nisse Bergström svarade som vanligt för servicen på ett utomordentligt sätt. Mat och dryck, ficklampor och kläder mm - allt fungerade perfekt!

Lv 3 laget "Kanonerna" startade mycket bra och fanns med i täten från början. Då löparna på sträcka två, tre och fyra (här springer tre löpare på varje sträcka) gått i mål och Henrik Persson, näst sista sträckan, startade var ledningen en och en halv minut till svåraste konkurrenten "Miss i Natten". Henrik gjorde ett kanonlopp och lämnade över till slutmannen, Anders Holmberg, med nästan fem minuters ledning. Anders kunde sedan ohotat föra Lv 3 "Kanonerna" till en överlägsen seger, nästan sju minuter före "Miss i Natten" och drygt tolv minuter före trean "Skogskarlarna". Därmed erövrade vi vandringspriset för alltid. Andra laget "Raketerna" blev dessvärre diskvalificerade på grund av felstämpling, och tredje laget "Still Alive" kom på en hedrande femte plats.

Här kan du hämta en word-fil med Lv 3 lagindelning och resultat

Författare ovan och fotograf nedan: Gerhard Lilliestierna.

Se även Krigsskolans hemsida från tävlingen

Åter till denna sidas topp

Åter till denna sidas topp

Funktionär, och fotograf nedan: Nils Bergström.

     

Åter till denna sidas topp